sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Adolescenta


Viata incepe cu copilaria plina de vise in care putem evada catre orice infinit.A doua etapa este adolescenta in care pui bazele unui viitor si tot odata esti prada tentatiei de a face tot ce este illegal sau ce iti este daunator intr-un mod mai putin sau mai mult negativ.


Adolescenta este acea varsta in care incepi sa uiti de parinti sa crezi in prieteniile adevarate si sa afli ce inseamna dezamagirea. Crezi ca parinti iti vor raul si prieteni sunt singurii care stiu cu adevarat ce simti. Crezi cu tarie in replica"Parinti sunt demodati". Replica aceasta o folosesti adesea nu? Si in cercul tau de prieteni vesnica problema sunt neintelegerile cu parinti. Varsta adolescentei este cea mai frumoasa dar tot odata si cea mai periculoasa.Iti doresti sa fi la fel ca cei din jur si trebuie sa incepi sa fumezi. Nu iti pasa ca pe viitor tigara va deveni drogul si ‘‘prietenul’’de care vei vrea sa scapi dar nu vei putea.Sansele unei boli sau unei vieti mai scurte va aparea din momentul in care tu Domnule adolescent vei lua tigara in mana si vei incepe sa fumezi alaturi de prieteni tai.Adolescenta este varsta distractiei si perioada in care simti viata la maxima intensitate.Adolescenta reprezinta nebunia vietii si la propriu si la figurat.Majoritatea tinerilor isi doresc sa experimenteze tot felu de lucruri sa se intreaca pe ei insusi.Vor sa puna capat la orice bariera sa nu mai existe nici o limita.
Intr-o alta ordine de idei,aceasta varsta a adolescentei este pe o parte si punctul de unde apar "problemele". Acele depresii acele esecuri si frica de a incepe de la capat.Toate acestea te conduc catre maturitate.Copilaria este lasata in urma iar acum un drum l-ai inchis,iar altul ti s-a deschis.Daca nu ai avea esecuri si zile mai putin fericite nu ai cunoaste ce este maturitatea. Adolescenta este plina de zambete de fericire si lacrimi de tristete.Exista multe statitici referitoar la aceasta perioada a vietii.Pentru a fi motivat un adolescent,trebuie sa existe intelegere din ambele parti. Atat din partea adultului,a parintilor cat si din partea adolescentului. Adolescentii sunt tentati sa isi aleaga un model de viata,comunicarea parinte-copil il va ajuta cel mai bine sa vada un bun exemplu chiar in parintii sai.Varsta aceasta este cea in care te lasi usor influentat si adolescentul isi doreste sa semene cat mai mult cu idolul sau.Acest idol il motiveaza pe tanar sa aiba un anumit comportament sau conduita.Adolescentul isi doreste sa fie apreciat,sa devina lider in grupurile pe care le frecventeazaAceasta perioada este cea in care ne formam personalitatea si apar acele intrebari fara raspuns.


Nu iti fie teama sa traiesti viata dar ai grija in cine te increzi.Nu iti fie teama de esec,maine poti sa castigi.Adolescenta este perioada transformarii esentiale in viata unui tanar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu