vineri, 5 septembrie 2008

Viata de camin


 Pentru unii muma, pentru altii ciuma, caminul este o perioada pe care putini o vor uita. "Mizerie, baute, mers la dus cu teava... La dus sunt niste tevi curbate care ar fi trebuit sa aiba palnia aia. Multe tevi erau insa rupte si studentii veneau cu o bucata de teava sa o bage acolo sa se spele", spune Sorin Tofan, student la Facultatea de Filozofie, despre experienta lui cu caminele din Grozavesti. "Cel mai tare m-au enervat la inceput colegii mei de camera, Hau si Mizdan, care fumau in camera si ii uram foarte tare, pana au descoperit ca pot fuma in camera la Grasu’. ~la avea o punga de chistoace si jucau toata ziua Counter Strike sau ceva. In caminele de automatisti nu prea sunt scandaluri, ca astia stau toata ziua la calculator. Galagie mai mare era in P17, de exemplu. Cand cadea curentul ieseam toti pe geam si aia de la P17 strigau in cor «M...e P16» si noi le raspundeam la fel", isi aminteste George Coman, proaspat absolvent de Automatica si veteran in P16.

Studentul bucurestean care sta in camin doar pentru a scapa de vigilenta parintilor se dovedeste adesea intolerant fata de provinciali. "Nu vreau sa generalizez, dar saracimea asta care vine din provincie si se plange de conditii e cea mai rea. Pentru ca sunt tot aia care-si fac nevoile pe hol si-si arunca tampoanele uzate in veceu, apoi isi dau ochii peste cap si se tin de nas de scarba", spune Mihai Oprea, student la Electronica si Telecomunicatii.

Dar, oricat de precare ar fi conditiile, batalia pentru un loc in camin se da in functie de situatia financiara (au prioritate cazurile sociale si copiii cadrelor didactice), anul de studiu (prioritari sunt cei din anii terminali), media notelor de la examen sau spaga. 

                                       Florin Popa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu