sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Retea de falsificatori de carduri, decapitata



Sase membri ai unei retele de falsificatori de carduri au fost retinuti de procurori si politisti in urma unei unei urmariri de mai bine de noua ore - suspectii au clonat 120 de carduri ale unor persoane din Marea Britanie si se pregateau sa scoata banii din Lituania - politistii au confiscat 120 de astfel de carduri.


Lovitura grea pentru o retea de falsificatori de carduri din Bacau. Sase dintre membrii retelei au fost retinuti de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si de politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bacau, dupa o urmarire de mai bine de noua ore pina la intrarea in Cluj.


De mai bine de un an, cei sase si-au facut o adevarata industrie de facut bani prin confectionarea de carduri false, cu ajutorul carora obtineau datele de identificare ale cetatenilor din Marea Britanie, dupa care scoteau banii dintr-o alta tara, unde masurile de securitate privind asemenea tranzactii sint mai putin restrictive. Ceea ce nu stiau cei sase este ca activitatea lor a fost permanent monitorizata de procurorii DIICOT specializati in frauda electronica.



Tot sase


Anul trecut, alti sase falsificatori din Bacau au fost arestati, dupa ces-au deplasat în mai multe state ale Uniunii Europene, unde au obtinut date de identificare de pe cardurile cetatenilor straini, pe care le-au folosit pentru extrageri de numerar sau pentru efectuarea de plati ale unor bunuri pe care le cumparau. In ambele cazuri, anchetatorii incearca sa afle valoarea prejudiciului creat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu