sâmbătă, 6 decembrie 2008

Tigara, fumul si romanul

Tigara este alcãtuitã dintr-un tub cilindric de hârtie, cu o lungime mai micã de 10 cm ºi mai subþire de 10 mm, umplut cu tutun mãrunþit care este consumat de fumãtor. De fapt, þigãrile disponibile în comerþ nu conþin doar tutun, acesta fiind amestecat cu o importantã cantitate de aditivi pentru a provoca dependenþã, a menþine standardele producãtorului, a intensifica gustul tutunului, a-i prelungi termenul de valabilitate ºi a schimba calitãþile organoleptice ale fumului

Un pachet de tigari costa 5 lei, un pachet se fumeaza in 2 zile.. adica intr-o saptamana se cheltuie 20 lei ,pe luna cheltuiti pe tigari 80 lei si hai sa fac si pe an sa nu zica lumea ca sunt slab la matematica, pe an cheltui 960 lei este o suma importanta de bani pe care mai mult de o jumatate din populatia romaniei o cheltuie, ce vorbesc cred ca mai mult de jumãtate din populatia lumii o cheltuie pe zi, pe saptamana si pe an pentru 8 minute de „placere”

Nu mai zic faptul ca copii din ziua de azi incep sa fumeze de la 8, 9 ani, sa fie si eu „Smecheri” pe sistemul „Ba uite ala mai mare ca noi fumeaza si umbla cu mai multi baieti, hai sa fumam si noi sa mergem si noi cu gasca lui” Aceasta este mintea unui copil sub 10 ani. In ultimul timp pe pachetul de tigari au aparut poze.. cu ce poate pati fumatorul, mi se pare o prostie… fumatorul nici nu se uita la ele.. si unele pachete au , unele n-au.. daca chiar vor sa opreasca acest viciu nu trebuie sa faceti cum a zis Mihaela Radulesc, sa luati boxeri rosii pentru a sprijini campania anti-fumat.. ca vorbim de aia.. ce daca iti iei boxeri rosii crezi ca ii poti opri din fumat? Adica vezi unu ca fumeaza te duci iti dai pantalonii jos si ii zice „Uite fraiere boxeri rosii , nu mai fuma” nu merge asa.. deci cum spuneam daca chiar vor sa aporeasca tigara ar putea sa o declare drog si ilegal si cei prinsi arestati.

Nu campatii cu Mihaela Radulescu in chiloti rosii pe postere puse pe pereti sau poze cu ce se poate intampla cu fumatorul puse pe unule pachete de tigari.

Ci prin obligatie


Sursa: Andonie Mihai

Un comentariu: