sâmbătă, 20 decembrie 2008

Ingropati cu mp3-ul sau cu telefonul mobil


Din ce în ce mai multe persoane îndurerate vor ca rudele lor decedate să aibă în mormânt, alături de ele, un telefoan mobil sau un MP3 Player.

Potrivit mai multor firme de servicii funerare din SUA, Anglia sau chiar din ţări asiatice, aceasta e o nouă modă. Unul dintre motive ar fi faptul că decedatul ţinea foarte mult la un anumit gadget şi că ar fi bine să-l ia după el în groapă, aşa cum egiptenii erau îngropaţi cu averile lor.
Conform MSNBC, mai sunt unele persoane care-şi îngroapă morţii cu mobilul ca să-i sune, cu toate că nu o să răspundă nimeni. Dar în acest fel, spun aceştia, se simt mai aproape de cel decedat. La fel, sunt cazuri în care morţii pleacă în groapă cu căştile pe urechi şi muzica dată la maxim. Ba mai mult, s-a auzit şi despre copii sau adolescenţi care au cu ei în sicriu jocurile electronice preferate.

Prin 1800 se puneau în sicrie clopoţele, pentru cazurile în care cel crezut decedat era de fapt în moarte clinică şi îşi revenea. Astfel, ar fi putut să sune din clopoţei şi să fie auzit de persoanele din cimitir. Ar fi ciudat şi incredibil de straniu ca o rudă îndurerată să primească un apel de la cel pe care-l credea mort. Cel puţin, până în prezent, nu s-a raportat nici un astfel de caz.

Sursa: libertatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu