miercuri, 17 decembrie 2008

Avertisment Microsoft: Internet Explorer are probleme uriaşe de securitate


Userii browserului de la Microsoft sunt îndemnaţi de experţii IT să treacă pe gazde web rivale până va fi rezolvată o gravă problemă de securitate.
O “fisură” apărută în cadrul browserului Internet Explorer, dezvoltat de compania lui Bill Gates, le-ar putea permite infractorilor online să ia sub stăpânire computerele utilizatorilor şi să le fure parolele, informează
BBC News.
Microsoft a făcut apel la vigilenţa clienţilor cât timp problema va fi investigată şi rezolvată. Compania americană a detectat atacuri împotriva IE 7.0, însă a precizat că “vulnerabilitatea” este prezentă în toate versiunile browserului. În schimb, celelalte browsere, precum Firefox, Opera, Chrome sau Safari, nu au fost afectate de această problemă.

Informaţia este cu atât mai importantă cu cât, de săptămâna trecută, compania producătoare de soft antivirus Trend Micro a raportat în jur de 10.000 de site-uri care au fost compromise din cauza breşei în sistemul de securitate al Internet Explorer, folosit de 75% din userii de Internet.
Experţii IT americani văd mari riscuri de infracţiuni financiare, îndemnând userii să treacă pe browsere concurente până la rezolvarea problemei.

Postat de Florin Popa

Click aici si asculta Radio Adolescenta Live

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu