sâmbătă, 27 septembrie 2008

Internetul va rămâne fără adrese web până în 2010

Adresele web s-ar putea epuiza în următorii doi ani, avertizează unul dintre părinţii internetului. Soluţia, în această situaţie, este trecerea la o nouă generaţie de adrese web.

Adresele de internet permit computerelor să se identifice şi să comunice între ele. Fiecare computer, care intră online, primeşte o adresă IP unică, iar ultimele studii arată că numărul adreselor disponibile scade de la un an la altul, informează Daily Mail.  

Atunci când internetul a fost creat în 1977 erau disponibile 4,2 miliarde de adrese IP. Astăzi însă, doar 14% dintre ele mai sunt libere.  

''Este ca şi cum internetul ar rămâne fără numere de telefon, iar fără aceste numere nu mai pot fi înscrişi noi abonaţi'', explică Vint Cerf, vice-preşedintele Google. 

Adresele de internet actuale funcţionează cu ajutorul unui sistem intitulat Internet Protocol, versiunea a patra. Deşi versiunea a şasea a sistemului este pregătită deja de zece ani, furnizorii de internet refuză să o preia. Şi asta în ciuda faptului că noua versiunea are disponibile 340x 1036 de noi adrese. 

''Se persistă pe ideea că nimeni nu cere noua versiune. Când se vor trezi în final va exista o cerere foarte mare pentru IPv6, şi în grabă o vor implementa greşit'', a mai spus Vint Cerf.

               Postat de Florin Popa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu